Be light Friday


In mijn blog van vorige week schreef ik over het verlangen hebben om iets te willen, maar het toch niet doen. Het niet doen wordt vaak veroorzaakt door het niet durven of denken dat je het niet kan. Een van de lezers gaf een herkenbare gedachte: ‘wie  zit er nu op een blog van mij te wachten?’

Toch heb ik de blog geschreven en veel herkenning en erkenning ontvangen. Daar word ik heel blij van. Zo mogen we elkaar bemoedigen in de stappen die we zetten in het leven.
Stappen zetten zorgt voor een verandering. Is het niet zo dat ondanks dat de verandering erg leuk kan zijn, er toch een spanning of angst aanwezig is? Soms staan we ergens voor zoals een nieuwe baan, een date na jaren, een examen of een bedrijf beginnen.

Deze situaties zorgen ervoor dat we iets ervaren in ons lijf en in ons hoofd. In ons lijf kan het zo zijn dat je spieren strak gaan staan waardoor je pijn in je rug en/of nek ervaart. Als je buik gevoelig is komt de spanning daar vandaan en uit zich als een onrustig vervelend gevoel in je onderbuik. In je hoofd kunnen negatieve gedachten ontstaan of een beetje chaos: een watten hoofd. Er komt dan niet zoveel meer binnen. 

Ik weet nog dat ik 10 jaar geleden een blind date had! Ja spannend he! Een blind date geregeld door een vriendin van mij. Ik houd wel van onverwachte verrassingen en zei gelijk laat het maar gebeuren. Ik kende de man totaal niet terwijl hij al jaren in ons mooie dorp woonde. Deze situatie vroeg van mij om mijn vriendin te vertrouwen, maar ook om dicht bij mijzelf te blijven en goed te zorgen voor mijzelf.

Wat voel ik, wat ervaar ik, wat denk ik en voel ik mij daar oke bij. Is het erg om spanning te voelen? Of een angstig gevoel te hebben, omdat je niet weet wat er komen gaat. Ik denk dat we onze emoties meer mogen zien als iets moois, het geeft ons richting, het maakt ons blij, maar ook verdrietig of angstig. Is dat erg? Nee we mogen deze gevoelens herkennen en zeggen dat het oke is dat ze er zijn.

Hoe doe jij dat als er een verandering is of situatie die bij jou spanning oproept?
 
Be light, live light.
 
Tot volgende week!
 
 
Ps. Ik ben dit jaar 9 jaar getrouwd met de blind date! Wie had dat kunnen zeggen.