10 000 redenen tot dankbaarheid

10 000 redenen tot dankbaarheid

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een berichtje van een vrouw. Ze zocht hulp voor verschillende dingen, zoals het vinden van balans in haar persoonlijke leven en haar werkleven. Ook vertelde ze dat ze het moeilijk vond om los te laten. Hierin speelden angsten en het hebben van controle (niet uit handen durven geven) een grote rol.

Het werd uiteindelijk een proces van bijna een jaar. Een jaar waarin veel gepraat, gehuild en gelachen is. Een jaar waarin veel strijd aanwezig was. Een jaar op zoek naar genezing en vrijheid. Een jaar van veranderen in kleine stapjes, van het doorbreken van gedrags- en denkpatronen. Een jaar waarin voelen en ervaren een groot onderdeel was van het proces. Het is een tijd geweest van loslaten en ontvangen. Een tijd waarin ze balans heeft gevonden in lichaam, geest en ziel.

In dit proces heb ik samengewerkt met Jannita Koelewijn van Esta Health. Jannita zorgt ervoor dat in het proces lichaam en ziel weer in verbinding worden gebracht, zodat de lichamelijke pijn verdwijnt en rust verschijnt.

Het was een enorm leerproces voor deze vrouw, Jannita en voor mij. We zijn heel trots op haar, op wie ze is. Haar doorzettingsvermogen, kwetsbaarheid en moed hebben haar geholpen om dit proces te volbrengen.

In dit proces van genezing heeft ze ook Jezus beter leren kennen, want dat was een verlangen van haar. Hierin mocht ze een weg vinden naar innerlijke rust, nabijheid en onvoorwaardelijke liefde.

Afgelopen week hadden de vrouw en ik ons laatste gesprek en ze verraste mij met een mooie bos bloemen. Ze bedankte mij voor alles en voor wie ik ben. Heerlijk om complimenten te ontvangen en te mogen genieten van een mooie bos bloemen.

De bos bloemen staat erg mooi op mijn keukentafel. Elke keer als ik de keuken inloop en ik zie de bloemen die tot bloei zijn gekomen, dan word ik herinnerd aan de innerlijke groei van mensen en hoe ze tot bloei komen.