Geloof Hoop Liefde

                                                                           

Vandaag wil ik met jullie iets delen uit mijn eigen leven. In elk aspect van mijn leven heb ik veel van Jezus nodig. En elke dag vraag ik weer opnieuw of Hij mij inzichten, liefde en wijsheid wil geven. Wat God je kan geven is bovennatuurlijk en geeft veel meer dan eigen gedachten en inzichten. En hoe langer ik rondloop op de aarde, hoe meer ik mij besef dat ik echt niet zonder Jezus kan.

Deze gedachte en het gevoel heb ik al vele jaren, maar het laatste jaar is dat nog meer geworden. En deze gedachte en het gevoel wat erbij hoort, is ontstaan door een situatie. En eigenlijk wilde ik deze situatie alleen delen met mensen die op mijn pad komen en waarbij ik de gedachte krijg om het te delen. Hoe komt zo? Het is een vrij persoonlijke situatie die voor mij erg mooi is, maar die ook bij anderen weerstand kan oproepen. Is dat erg kun je je afvragen? Ik denk van niet, maar heel eerlijk zit ik niet altijd op een weerstand reactie te wachten. Want voor mij gaat het alleen om getuigen over Jezus. Ik wil alleen maar laten zien hoe Jezus leeft in mijn leven.

Vorige week zaterdagmiddag waren we bij mijn broer Bob en schoonzus Annemarie. Hun jongste zoon Chez was geslaagd voor zijn zwemdiploma A. Reden om een taartje te komen eten. Naast mij op de bank zat de moeder van Annemarie. Haar naam is Hennie en samen hadden we een gesprek overal allerlei dingen en vervolgens over het boek “Stel je de hemel eens voor”. Dit boek heeft haar enorm rust gegeven in de tijd dat de ziekte kanker weer opspeelde. Ze vertelde heel enthousiast over het boek. Mijn zussen en ik zijn het ook gaan lezen. Ik las het in de zomervakantie en had het gevoel het boek uit te willen lezen. Het hield mij echt bezig en vroeg mij af hoe het zo kwam dat het boek mij zo raakte?

We hadden het over het boek en Hennie zei dat ik nog geen blog heb geschreven over mijn bijzondere ervaring met Jezus. Dat klopt inderdaad, ik heb er niet over geschreven. Mijn reden hiervoor is dat het een persoonlijke ervaring is en het kan weerstand oproepen. Maar goed, ze triggerde mij wel eigenlijk. En het liet mij daarna niet meer los. Het voelde voor mij alsof Jezus door Hennie heen sprak. En dat raakt mij diep. Graag wil ik het leven lopen in de kracht van Jezus, in de kracht van Zijn woorden die mij raken.

En daarom vertel ik toch mijn verhaal over mijn bovennatuurlijke ervaring met Jezus.

Op 12 augustus 2019 werd ik geopereerd aan neuspoliepen. Het was geen zware operatie, want ik mocht dezelfde dag weer naar huis. Fijn om thuis te genezen en aan te sterken. Er was een moment tijdens of na de operatie (dat weet ik niet meer precies) dat ik opeens bij Jezus was. En Eva de moeder van alle levenden was daar ook en ik lag als een kind in haar armen. Jezus was een en al liefde. Het is een liefde die niet in aardse woorden te omschrijven is. Ik dacht alleen maar, hier wil ik voor altijd blijven. Ik zag ook mijn oma Meester en oma van de Geest en op de achtergrond was daar de moeder van Klaas mijn man. Ik voelde mij van top tot teen volledig geliefd en aanvaard. Na een tijdje zei Jezus dat ik weer terug moest om mijn roeping uit te leven, mijn taak was nog niet volbracht. En Hij zei dat ik bij het wakker worden gelijk moest vertellen over deze ervaring. Ik wilde bij Jezus blijven en zo werd ik wakker met de roep van Jezus op mijn lippen.

De lieve zusters kwamen gelijk naar mijn bed en vroegen wat er was. Ik heb toen mijn verhaal gedaan en ze waren zichtbaar geraakt. Een zuster had het geloof vaarwel gezegd, maar door deze ervaring was ze van slag. Ze zei dat ze hier echt over na ging denken en dat ze er wat mee moest. Een andere zuster had Jezus nog nooit zo ervaren. Ze was onder de indruk van de liefde die ik uitstraalde zonder oordeel.

Zo ging ik naar mijn kamer….wat een dag en wat een liefde. Ik heb veel mogen ervaren van en met Jezus, maar dit beeld en gevoel staat diep in mijn geheugen gegrift. Ik hoop nog vele mensen te mogen bemoedigen met het beeld en gevoel van Jezus. Want Hij is onze hoop onze redder!

Ben je nieuwgierig geraakt door mijn verhaal en wil je hier eens over praten? Dan ben je meer dan welkom.

Ik wens jullie hele fijne dagen toe. Laat je redden door Jezus en Zijn Geest die liefde geeft.

Tot volgende jaar!

Liefs Madelon