coaching & counseling

Individueel

Wil je hulp bij je zoektocht naar wie je bent en wat je zo waardevol maakt? Wil je afscheid nemen van je pijn, verdriet, boosheid en irritaties? Dan wil ik je daar graag bij helpen. Ik zal je begeleiden en ondersteunen in dit proces. Samen ontdekken we wat je talenten en kwaliteiten zijn. 

Ook onderzoeken we hoe je gevormd bent en waar je je pijn hebt opgelopen. Een proces waarin je mag ontdekken hoe het is om los te laten en genezing te ervaren. Hierdoor ontstaat meer balans tussen lichaam, geest en ziel. En er ontstaat innerlijke heelheid wat erg bevrijdend kan werken.  

Mijn visie is gericht op de basisprincipes van Groundwork (www.groundwork.nl). Deze basisprincipes zijn gebaseerd op integratie van theologie en psychologie.

Relaties

Willen jullie groeien in je relatie? Je meer emotioneel en lichamelijk verbonden voelen met elkaar? Dan is relatietherapie een goede optie om dit te bereiken. Graag wil ik jullie hierin begeleiden om het vuur in jullie relatie terug te brengen. We gaan op zoek naar jullie kwetsuren en ontdekken in welke patronen jullie vastlopen. Ook onderzoeken we hoe jullie beiden gevormd zijn door opvoeding en het leven. Relatietherapie is maatwerk, want ieder mens is uniek en zo ook ieder stel. Ik maak gebruik van een bepaalde therapievorm, namelijk Emotionally Focused Therapy (www.eft.nl).

De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan. In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In de EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. Aan de hand van verschillende fasen uit het EFT model begeleid ik jullie naar een relatie die meer in balans is.  

Psychosociale coaching/counseling kan helpen bij?

een negatief zelfbeeld veranderen  innerlijke conflicten en belemmeringen ontdekken en veranderen leren omgaan met hooggevoeligheid herstel van persoonlijke wonden en beschadigingen burn-out • depressiviteit •  eenzaamheid rouwverwerking (verlies van een geliefde/dierbare) •  relatieproblemen conflicten  misbruik