Eenzaamheid in deze tijd

Ik val gelijk met de deur in huis want er is veel eenzaamheid op onze wereld. Het baart mij zorgen dat er zoveel mensen zijn die zich alleen voelen. Door het alleen voelen ook depressieve gevoelens ontwikkelen en misschien ook angsten.

Vooral nu we in het coronatijdperk zitten. We mogen weinig mensen uitnodigen. Veel mensen voelen zich daardoor eenzaam en alleen. Hierbij helpt het niet dat in de media een beeld wordt geschetst van ideale huiselijke plaatjes met een net zo ideaal gezin. Deze plaatjes worden geschetst omdat we toeleven naar kerst. En kerst staat voor gezelligheid met elkaar.

Ben je eenzaam? Weet dan dat ik je aan denk en je in mijn gebeden bent. Je eenzaam voelen kan zijn omdat je alleen bent, alleen voelt in je relatie, bij je familie of vrienden. Graag zou ik je willen omarmen en een dikke knuffel geven, er voor je zijn en naar je luisteren. Je erkenning geven voor je eenzaamheid. Graag wil ik met je praten over hoe het gekomen is waardoor je zo eenzaam voelt.

Als jij dat bent? Laat je helpen lief mens, je bent het meer dan waard. Zet die stap over de drempel al lijkt deze zo hoog. Het zal je een trots gevoel geven als je een voet over de drempel hebt gezet. Trots op de eerste stap richting genezing.

Ik ben er voor je om naar je te luisteren, te bemoedigen en je te leren kennen. Ik zal je benaderen met liefde, moed, kwetsbaarheid, hoop en humor.

Je bent meer dan welkom, mijn deur staat voor je open.