Inspiratie

Het leven is voor mij een grote inspiratiebron. De natuur laat zich spreken. Elk mens heeft iets wat mij kan inspireren en dit kan positief of negatief zijn. Muziek geeft mij rust, vrede en energie. Ook het lezen van boeken brengt mij altijd ergers anders, de verhalen, omgevingen, mensen enz. Lezen geeft verbeelding en wijsheid.

Ik mag graag kijken naar oude gebouwen en schilderijen. Oude gebouwen geven leven weer wat er geweest is maar ook het leven wat er nu is. Schilderijen laten zoveel zien van de mens en omgeving. Kijk maar eens naar het schilderij van Rembrandt:

“De terugkeer van de verloren zoon”.

Ik zoek ook altijd naar de verbinding tussen het verleden en het heden. Wat mag er afgesloten worden en wat mag er samengebracht worden in een eenheid van verbinding.

Jezus is voor mij een inspiratiebron. Kijk maar eens naar hoe Hij door het leven liep. Naar Zijn uitspraken en gedrag. De volgende tekst inspireert mij:

Mattheus 11: 28-30.
Kom naar mij als je moe en belast bent. Ik geef je rust. Neem mijn juk en leer van mij want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zal je rust vinden. Want mijn juk is zacht en mij last is licht

Be light, live light, stay close to the light.